חדירה למחשב שלא כדין – הפסיקה ומדיניות מוצעת / אברהם טננבוים

Wed, 21/03/2018 - 09:00 to 10:30

Yael room, Institute of Criminology

מרצה: ד"ר אברהם טננבוים.

ד"ר אברהם טננבוים הוא שופט בדימוס של בית המשפט השלום בירושלים. בוגר החוגים למשפטים ומדעי המחשב באוניברסיטה העברית. התמחה בפרקליטות המדינה ובבית המשפט העליון. שירת במשטרה כתובע משטרתי וחוקר ביחידה הארצות לחקירות הונאה (דאז). סיים דוקטורט בקרימינולוגיה בהנחייתו של פרופ' לארי שרמן באוניברסיטת מרילנד. בכהונתו כשופט היה אחראי על כל תיקי המחשבים והאינטרנט במחוז ירושלים ונתן מספר פסקי דין תקדימים בתחום. ערך את גליון כתב העת הראשון שעסק בענייני אינטרנט ומשפט (בשנת 1998). פרסם עשרות מאמרים ומאות רשימות בארץ ובעולם בתחומי משפט וקרימינולוגיה.

תקציר: פסק דין תקדימי שניתן לאחרונה קבע בית המשפט העליון בספק הערת אגב ספק הלכה, כי כל שימוש באתר בניגוד לרצון בעליו מהווה חדירה שלא כדין למחשב ונושא באחריות פלילית. הכרעה זו בעייתית מבחינה תיאורטית, מסתמכת על מטפורות שגויות, תגרום (אם תיושם) לאכיפה סלקטיבית ומפלה, ובעיקר פוגעת מאוד באבטחת הרשת ובקידומה. דומנו שהצדדים בתיק לא הביאו לפני בית המשפט את הקשיים והתקלות שקביעה זו מהווה, ואיננו משוכנעים שהיו כלל מודעים אליהם. אשר לכן מן הראוי לראות בהחלטה זו הערת אגב לא מחייבת.

לצפייה במצגת ההרצאה